Saturday, November 15, 2008

Onni on olla osa oululaista joukkoliikennettä

On käyty Mikon kanssa keskustelua tästä bussilla matkustamisesta. Meidän välillä bussit kulkevat molempiin suuntiin, mutta vain toinen meistä kulkee niiden mukana. Ei ole herkkua kävellä pimeässä heinäpään extremeintä kotikatuani pitkin pysäkille ja odottaa pakkasessa miten sattuu kulkevia linja-autoja. "Mutta kun sulla on se bussikortti". Ja sullakin olisi, jos ostaisit sen. Mutta se ei suostu. Se kulkee muka pyörällä eikä kuitenkaan kulje. "Mikä siinä bussilla matkustamisessa muka voi olla niin kamalaa?!"

Olen useaan otteeseen vedonnut erilaisiin sattumiin ja ongelmiin joita bussilla matkustamisessa olen kohdannut. Niitä on monta. Tänään koin jotain uutta. Tänään jouduin sellaisen kaljun porsaan työhönsä kyllästyneen bussikuskin satimeen. A olen minä. B on kalju porsas. Kaakkuri on asuinalue jossain yli 10 kilometrin päässä keskustasta.

A: Eihän tää mene kaukovainiolle?
B: Tää menee Kaakkuriin.
A: Joo niin ei mee kaukovainion kautta?
B: Menee menee! Tää menee kaakkuriin!
A: Okei..no tota..meneekö tää siihen ammattikoulun pysäkille vai..?
B: Ei mee, ku tää menee kaakkuriin! Tää menee ihan kaukovainiolle.
A: Joo mää ymmärsin, että tää menee kaakkuriin, mutta kun mää en tiiä missä se on, niin jäänkö mää siihen ison tien varteen vai mihin, ku mää oon menossa kaukovainiolle?
B: EI ET JÄÄ KU TÄÄ MENEE KAAKKURIIN!
A: Jep. Kiitos.

Kun istuin suuttumusta ja epäuskoa puhkuen bussin takaosaan soitin Mikolle ja mesosin kovaäänisesti, että tää 12 menee sitten muuten kaakkuriin!

1 comment:

Anni said...

Onni on olla myös osa remagenilaista joukkoliikennettä... Niin käsittämätön bussisysteemi täällä, että... A)Busseja kulkee n. 1 tunnissa B)Iltaisin bussit ovat ns. "taxi-busseja", eli bussille on soitettava 30 min. etukäteen, mikäli halajaa kyytiin C)Muutaman kerran odottanut bussia illalla, yksin ja pimeässä, eikä se bussi tullut, vaikka kuinka odotin.
On mahtava kannattaa joukkoliikennettä.

Voittaja ei välitä. Eiku.

Eräs ystäväni tapaili Tinder-matchiaan joitain viikkoja jo jokseenkin innoissaan. Lupaavasti alkanut suhde kohtasi päätöksensä, kun Tinder-m...