Wednesday, April 09, 2008

Katso ravaavaa hevosta, se on aitoja ylittävä ratsu

Viisi kerrostaloa, kaikki eriparia. Valkoinen, harmaa, kaksi keltaista ja punainen. Autio katu, jonka vierustalle on parkkeerattu tumma auto. Likaisia lumivuoria ja muutama vanha lasten kiipeilyteline, josta sininen maali on lohkeillut aikoja sitten paljastaen ruosteisen metallin. Västäräkkiparvi lehahtaa koivun latvaan. Tämä on kai se Kemi, jonka ulkopuolinen näkee. Ja mikko, koska tämä on näkymä hänen ikkunastaan. Minä näen vielä juuri vapaaksi päästetyn moninkertaisen raiskaajatappaja Ruumensaaren pyöräilemässä tuota autiota katua vaanien ja etsiskellen minua, haistaen, että olen kulmilla - Kiitos epäoikeudenmukaisen ja puutteellisen ja invalidisoituneen oikeuslaitoksemme.

Miksei sitä tapeta? kun kaikki tietää, että se tappaa ja raiskaa taas. Isälle oli turha protestoida. Sen mukaan kaikki tiesivät myös Saksassa 1940, että juutalaiset varastavat ja että heistä on päästävä eroon. Sama asia. Sille, mitä kaikki tietää, ei isän mukaan voi laittaa kovin suurta painoarvoa. Ehkä ei. Mutta en tiedä kuinka monta kertaa yhden ihmisen annetaan todistaa, että hän todella on vaaraksi muille. Tai tiedän, ihan liian monta. Ruumensaaren tapauksessa loputtomasti. Viis siitä kuinka monta elämää tuhoutuu, kunhan oikeus häntä kohtaan tapahtuu. Miten joku voidaan päästää vapaaksi terveenä ja todeta taas uuden raiskauksen sattuessa, että oli se sittenkin sairas, annetaan taas lievä tuomio. Hurraa miesten keksimät lait! Minusta koko syyntakeettomuus on ihan sieltä.

No jotain hyvääkin, meille buukkautui keikka kahen viikon päähän lauantaille. Laulan siis stemmoja. Tosi mukavaa kyllä, mutta mulle pitäis laittaa ne sellaiset suojalaput silmien eteen kuin niille herkimmille ravihevosille, jotta katsojat eivät häiritsisi sen suoritusta, jotta se keskittyisi vain olennaiseen eikä antaisi töllistelevän ja hurraavan väkijoukon hermostuttaa itseään.

Illalla pelailtiin lautapelejä essin ja raunon kanssa ja oli leppoisaa. Kävin juuri kylvyssä. Kylpyamme on terapeuttinen paikka. Näin siellä kuvia tulevaisuudesta ja tulin niiden kanssa sinuiksi. Puhtaaksi ja pehmeäksi tuleminen oli kaikki pelkkää plussaa. Illalla mennään Mikon veljen ja hänen tyttöystävänsä tupareihin, joissa on pukuteemana "joku artisti tai bändin jäsen". Minulla on tässä tunteja aikaa päästä pehmeydestäni ja löytää eräänlainen kovuus, vetäistä päälle verkkosukkahousut ja muuta sälää, lakata kynnet mustiksi ja meikata itsestäni rokkaava avril lavigne. Mikko lähtee matkaan Kumpulaisen Juusona, joka on sekä meidän rumpali, että Slapbettyn rumpali. (Stalingradcowgirlssien lämppäri) Seuraamme liittyvät illalla ainakin kummeleiden spiidin ja sakun spiidi, Amy Winehouse, puolet Abbasta, Anita Hirvonen ja monta muuta säkenöivää yllätystähteä, jotka luultavasti aloittavat iltansa kärppien mestaruuden todistamisella.

Salmarin ja sidukanhuurteista lauantaita! ja perheellisille omenamehun!

1 comment:

Anonymous said...

Mites Ruumensaari-asiaan liittyy, että lait ovat "miesten laatimia"? Meinaatko, että miehet ovat turvanneet selustansa säätämällä raiskaajille lievät tuomiot; raiskaajat kun yleensä ovat miehiä. Tuomarithan ne tuomioiden asteet määräävät, eikä ole kovinkaan kauan, kun huomatiin, että nimenomaan naistuomareit antavat raiskauksista lievemmät tuomiot kuin mieskollegansa. ..."Naisten antamat tuomiot...!"

Voittaja ei välitä. Eiku.

Eräs ystäväni tapaili Tinder-matchiaan joitain viikkoja jo jokseenkin innoissaan. Lupaavasti alkanut suhde kohtasi päätöksensä, kun Tinder-m...