Wednesday, March 07, 2012

Puhki

Ongelmia ihmissuhteissa ei saisi pitkään vatvoa, sanoo joku rakkauden ammattilainen luennollaan ja piirtää laatikon, johon häiritsevät käärmeet ja ratkeamattomat ongelmat pitäisi sulkea muiden hyvien asioiden tieltä. Vastoin kaikkea oppimaani psykologi käskeekin lakaisemaan maton alle ja keskittymään välillä pelkästään hyvään.

Ja minä yritän. Piirrän ilmaan sen laatikon ja talletan ja talletan ja pelkään että se tulee täyteen. Enkä muista, koska sen laatikon sai avata. Säilön kaikin voimin kunnes ne on niin kulutettu, etten jaksaisi enää puhua enkä nousta sängystä.

Mitä sitten kun laatikko tulee täyteen?

Et tiedä kuinka paljon merkitsee, kun juuri silloin istut sängyn reunalle ja silität minua pitkään. Ja luulet että nukun.

6 comments:

Sisko said...

Paska maailma! kippis. Voimia kaunokainen.

Ps millä ihmeen luennolla sä olet ollut.

Anna said...

Kippis!

Haha Sara kuka sano että MINÄ olin sillä luennolla? En ollu ite vaan beibisittasin veljenpoikia, jotta niiden äiti (sosionomi, lisäkouluttautuu perheiden tukemiseen tms.) pääsi kuuntelemaan asiaa parisuhteen vahvistamisesta ja sitten jälkipuitiin sitä yhessä. :)

Mari said...

Eiku hirveen hyvä ohje. Mää luulen, nyt ku pikaisesti mietin, että kaikki mun ihmissuhdeongelmat ja välirikot oikeestaan johtuu tosta vatvomisesta. Kiitti, Anna ja kiitti, Miia, joka kävit rakkauden ammattilaisen luennolla ja jaoit viisauden.

Anonymous said...

Siis sanomahan oli se, että jos kuukausi- tai vuosikausia vatvoo samoja ikäviä asioita/tapahtumia ja ahdistuu niistä jatkuvasti, niin ihmisen pitäisi antaa (edes) hetkeksi itselleen armoa ja keskittyä asioihin, jotka elämässä on hyvin ja toimii.
Mutta hei, siis kyllä ne asiat pittää ensisijaisesti käsitellä ja keskustella auki. Ei saa heti vaan työntää siihen laatikkoon ja täyttää sitä...
Ja tehkää tämä kaikki omalla vastuulla :)

Mari said...

Toi on hyvä ohje. Ylipäätään pitäisi olla useammin itselleen (ja toisille) armollinen. Keskustelu on välillä ihan yliarvostettua, se onnistuu kuitenkin vasta sitten, kun on ensin saanu ittensä jotenki kokoon, laatikon kasaan. Mut siis ainahan sitä jaksaa kumminki puhua, puhua ja puhua, oikeen läsöttää.

Anonymous said...

Hei, mä taas suosittelen yhtä vanhaa juttua, en sitä yhtä tosi vanhaa vaan tätä uudempaa: kirjojen lukeminen.

V

Voittaja ei välitä. Eiku.

Eräs ystäväni tapaili Tinder-matchiaan joitain viikkoja jo jokseenkin innoissaan. Lupaavasti alkanut suhde kohtasi päätöksensä, kun Tinder-m...