Thursday, December 16, 2010

Stora stund, heliga stund

Joulukirkossa oli ihanaa. Olkoonkin, että se oli jonkun pankin oma joulujuhla ja -konsertti, mutta olihan meidät ainakin käytännössä kutsuttu. Joku entinen asukas nimittäin sai muutama viikko sitten kutsun meidän osoitteeseen ja what the hell, ollaankin haluttu aina käydä Mikaelin kirkossa.

Mua itkettikin, mutta se johtui ehkä siitä kun menin siinä seremonian aikana mielessäni 18 kertaa naimisiin. Häät ovat ihania, varsinkin mun omat.

Arki on ollut lempeätä. Aamulla herään juuri ja juuri aamureenien aikaan ja pääsen kyydillä kirjastoon. Kirjoitan pään tyhjäksi unesta ja kaikista tutkimukseen liittyvistä ajatuksista. Sen jälkeen olen pystynyt nauttimaan vuodenajasta ja seurasta ja kertomaan aina uudesta alati muutoksessa olevasta tutkimusongelman rajauksesta, tänään se on huono-osaisuuden representaatiot ja vesimotiivi Pmmp:n teoksessa Veden varaan, mutta huomenna se voi taas olla jo jotakin ihan muuta. Tutkimuksen tekeminen on kyllä luonteeltaan merkillistä, koska koko ajan edetessä kaikki muuttuu, jolloin tutkija alkaa nähdä asioita, jotka muuttavat kaiken aiemman ja se on ikään kuin tarkoituskin, mutta ei loputtomasti, koska tutkimus ei siten koskaan tule valmiiksi.

Kotiin Kemiin meneminen jouluksi tuntuu ihanammalta kuin koskaan. Aika tosiaan kultaa muistot, koska olen kuullut itseni sanovan useita kertoja viime aikoina että Kemissä tämä tai tuokin asia olisi paremmin, yleensä jonottaessa tai parkkipaikkaa tai kiinalaista ruokaa hakiessa, mutta silti.
Eräät turkulaiset tai Oulusta Turkuun muutaneet avomiehet saattaisivat nytkin pakkasessa hölkätessään kyllä arvostaa sitä kemiläistä suurta monumenttia, jonka avulla olen ohjannut lukuisia keminmaalaisia löytämään perille Osmonkadulle - sisähallia, jota täällä ei ole. "Kemissä tämäkin olisi paremmin". Samalla kun sanon sen minua naurattaa vähän, minusta se on aika hyvä vitsi.

2 comments:

Anonymous said...

Heimooi.

Katsoin jouluna ollessani putkeen How I Met Your Motherin viisi ensimmäistä tuotantokautta ja yritän kovasti rauhoitella kutosen kanssa. Että kiitos suosituksesta!

En tiiä miten tuo on aikoinaan mennyt ohitse korvien. Onko se joskus tullut/tulee Suomessa telkkarista?

T:Ella

annaelinaa said...

Hei :)
No vähän kiva kuulla, mullekin kyllä sai aika moni jankuttaa että KATO SE ennen ku ymmärsin kokeilla.

Mää luulen että se tulee Suomessa vasta joskus tulevaisuudessa, mutta sitä on näytetty jo pitkään Finnairin konneissa, ehkä siitäkin aika monet on keksiny sen.

Taompa tässä kun rauta on kuuma vielä toisenkin mitä kannattaa kattoa, semmonen ku Modern family, nimittäin aloin kattomaan sitä thaimaan lennolla ja kotiin päästyä jatkettiin tauotta ja se on vielä parempi ku HIMYM!! Vähän erilainen, semmonen ei-päällenaurettu, mutta komediaa silti ja uskon että et vois olla tykkäämättä siitä!

Voittaja ei välitä. Eiku.

Eräs ystäväni tapaili Tinder-matchiaan joitain viikkoja jo jokseenkin innoissaan. Lupaavasti alkanut suhde kohtasi päätöksensä, kun Tinder-m...