Thursday, February 28, 2013

Haaste!

Ahaa, minut siis haastettiin kertomaan itsestäni 11 satunnaista asiaa ja sitten vastaamaan eräisiin kysymyksiin. Olen vähän otettu. Tykkäsin nuorempana vastailla tällaisiin kyselyihin. Joo, ja itsestäni olen osannut puhua ja kirjoittaa aina.

Siis 11 randomia faktaa minusta:

1. 
Olen herkkä. Kaikki eivät sitä tule ajatelleeksi, koska se ei tarkoita sitä, ettenkö luottaisi itseeni yhtä aikaa. Saatan kuitenkin loukkaantua syvästi sellaistenkin ihmisten puhheista, joilla ei ole sinänsä mulle mitään merkitystä. Yleensä kun joku (esimerkiksi päivä tai suunnitelma) on pilalla niin se on sitten ihan kokonaan pilalla, että sillä tavalla olen kans aika äärimmäinen tyyppi. Mutta tulen iloseksikin ja onnelliseksi ihan pienistä elämän yksityiskohdista.

2.
Edellisestä johtuen liikutun myös to-del-la helposti! Ystäväni S sen sanoi, että pahimpia ovat jotkut kolmea itse kasvattamaansa kohmeista naurista ja yhtä punajuurta torin kulmalla myyvät papat. Voih. Matkalla jouluksi kotiin oltiin superonnellisia, kun laivan autokannella ulos pääsyä odotellessa kuului joku varhainen suomenkielinen onnittelu-radio-ohjelma. Sinne soitteli koko ajan jotaki Raatikaisen Alpoa ja Laakson Hilkkaa onnitellakseen kaukana asuvia perheenjäseniään tai ihan vain solidaarisesti toivottaakseen kaikille rauhallista joulun aikaa ja rupatellakseen toimittajan kanssa. Viivyttivät puhelua viimeiseen saakka. Kyyllä, minä pillitin koko matkan kotiin.

3.
Kirjahyllyni on täydentynyt lähiaikoina kahdesta aarteesta. Arundhati Royn Joutavuuksien jumalan sain ystävältäni A:lta, joka myös rakasti kirjaa ja oli löytäessään ostanut sen divarista kahtena kappaleena miettien, kelle voisi toisen lahjoittaa. Riikka Pulkkisen Raja meni hukkaan ollessaan lainassa. Eikä sitä tietenkään ole saanut enää kovakantisena mistään pitkään aikaan, kunnes äiti teki täsmäiskun Kemin kirjadivariin.

4.
Saako ihmissuhteis saikuttaa? Impulsiivista shoppailua harrastava mieheni (HUOM. Ei avio vaan avo-, koska emme todellakaan mene koskaan naimisiin, koska olemme katsoneet parhaaksi säästää juurikin esimerkiksi häistä ja kodin sisustuksesta) ilmoitti juuri suunnittelevansa sen sijaan prätkän ostoa. En ole pitkään aikaan kuullut mitään niin älytöntä ja tuntenut itseäni lopulta näin ärsyyntyneeksi. Nythä on siis kaikki pilalla.

5.
Synnyin Rovaniemellä.

6.
Pelkään pimeällä liikkumista ja ulkoa kantautuvia ääniä, jos olen yksin kotona.

7.
Opiskelun ja opettamisen suhteen tunnustaudun perfektionistiksi. Muuten en niinkään. Paitsi AVOpuolison mielestä toisinaan hänen suhteensa myös. Mutta hei, jos itse on ollut aivan ihana tyttöystävä niin sitten on varaa vaatia hiukan toiseltakin, vai eikö muka oo?

8.
Olen ollut aivan ihana tyttöystävä.

9.
Tunsin fyysistä pahaa oloa, kun Mikael Saari ei voittanut Uuden musiikin kilpailua. En nähnyt, että se olisi edes mitenkään mahdollista. Olen hänestä niin ylpeä. Norjalaiset ja ruotsalaiset, joilla olen pakkokuunteluttanut tätä "euroviisuvoittajan 2013" We should be trough:ta ovat olleet ihan myytyjä. Kirvelevin tappio hetkeen ystäväni M kiteytti UMK-finaalin jälkeen viestissään. Ja hei, se on paljon sanottu Suomen maajoukkuejalkapalloilijoiden AVOpuolisoilta. Pitäkää dingdonginne.

10.
Olen toisinaan ruokkinut meidän etupihan sorsia. Nykyään, kun koetan vaivihkaa lähteä ulos tai tulla kotiin, ne tunnistavat minut kävelysillalta ja pulikoivat iloisesti nokat ojossa muodostelmassa vastaan. Arvatkaa vaan liikutunko siitä.

11.
Kuuntelen nyt Tiiu Helinän Susi-biisiä. On vaan niin ihana.


Ja kysymykset:

1. Mikä on sponttaanein teko, minkä olet koskaan tehnyt?

Tämä on helppo: Muuttanut Turkuun, ehdottomasti!

Minulla on sellainen pitkä seurusteluhistoria, jossa olen aina pysynyt aika itsenäisenä, esimerkiksi halunnut ehdottomasti asua yksin. Tapasin nykyisen helluni Oulussa yli kolme vuotta sitten ja vaikka rakastuin aika kovaa, en tahtonut oikein myöntää, että rakastuin. Hänellä oli mun silmissä aika kysseenalainen naistennaurattajan maine ja hän oli muutenkin kaikin puolin sopimaton siihen pinnalliseen kuvaan, mikä mulla oli mun tulevasta vanhemmasta akateemisesta muusikko-Alvarista.

Ehdittiin tapailla kaksi kuukautta, kun toinen sai töitä Turusta ja pyysi minua mukaan. Kieltäydyin edes miettimättä sen enempää, koska pidin ajatusta ihan vitsinä. Lähtöaamuna hyvästeltiin surullisina. Luultiin, että meidän välillä on kaikki suurinpiirtein ohi. Sitten hän ajoi pois ja minä lompsottelin yliopiston tyhjillä käytävillä itsenikin yllättäneen voimakkaan surun murtamana myöhässä luennolta ja mietin, ettei mua oikeastaan kiinnosta elää tätä elämääni täällä ilman häntä. 

En tiennyt vielä silloin hänen erittäin huonoon saumaan tulevasta prätkähaaveestaan.

Täytyy myös lisätä, että en todellakaan ole tehnyt montaa rohkeaa tai sponttaania tekoa elämässäni. Olen hyvin suunnitelmallinen ja kurinalainen ja turvallisuushakuinen eli ihan nynny. Minä kiinnyn kaikkeen ympärillä, enkä osaa muuttua tai uudistua. Kertoohan tän blogin kivikautinen ulkoasukin jo sen. En halua, että mikään muuttuu. Siis mikään hyväksi todettu. On todellakin asioita, joiden ehdottomasti soisi muuttuvan. Jesus had two fathers and he turned out fine!

Koko elämäni, kotini, opiskeluni, ystäväni ja työpaikkani oli Oulussa ja tulevaisuuteni siellä oli tarkkaan piirretty.

Luennon sijaan otin suunnaksi amanuenssin kanslian ja kuulin itseni kysyvän, mitä pitäisi tehdä, että voisi saada siirron Turun yliopistoon.

Seuraavaksi soitin äidille, että puhuisitko minulle järkeä, kun oon muka muuttamassa Turkuun?! Mihin äiti, joka vain kuukausi aiemmin huokaili paheksuvasti lukiessaan minusta ihastuksen ja käski lopettaa moisen höpötyksen, myhäili nyt No minä vähän jo ihmettelinkin, että miksi et muka lähtis?!?! Tässä välillä äitini ehti tavata hurmurin, joka halutessaan osaa kyllä kaivaa vanhat taitonsa esiin.2. Kauhein elokuva? Paras elokuva?

Kaikki kauhuelokuvat ovat minusta ihan kauheita. En koskaan katso niitä, koska minulla on ihan liian vilkas mielikuvitus. Poliisi-tv:kin on kiikun kaakun, et onko se kiellettyjen listalla. Kerran kuitenkin koetettiin tyttöjen kanssa katsoa Halloween-yönä kimpassa Wolf Creek-nimistä tositapahtumiin perustuvaa Aussi-roadtrip kauhuleffaa, jossa auto hajoaa...
En suosittele kellekään. En kyllä tiiä, kuinka se loppuu, mutta se on ihan yhtä hirveyttä! Sammuttakkaa se, rääyin kuin syötävä niin hillittömässä paniikissa, että tytöillä ei ollu muuta vaihtoehtoa kuin jättää leffa kesken, laittaa valot päälle ja harhauttaa mua juttelemalla jostain, mikä tapahtuu kaukana autiosta talosta pimeän metsän keskellä.

Voi, parasta elokuvaa on ihan mahdoton valita. Oon tykänny hulluna ainakin näistä: Wicker Park, Crash, Derailed, Marley&Me, Amelie, Loveactually, Forrest Gump, Death Poets Society, The Notebook, Brokebackmountain, Boys don't cry (jota en kylläkään ennää pysty kattomaan, kun se on niin traaginen), Happythankyoumoreplease, 500 Days of Summer, He's Just Not That Into You, Non ti muovere (suomennettu Älä liiku), Ondskan (Pahuus), Så som i Himmelen (As it is in heaven)...ruotsalaiset tekkee muutenkin paljon loistoelokuvia, mutten muista niiden nimiä.  
Tykkään kattoa myös paljon kotimaisia. Vuosaari, Käsky, Veijarit ja Tyttö sinä olet tähti on esimerkiksi tehny vaikutuksen. Katottiin just E:n kanssa "Kohta 18" ja se oli tollaseksi nuorisoleffaksi kyllä ihan tosi hyvä!

3. Tärkein esine/asia?

Tärkeimmät esineeni ovat varmaankin mieheltä lahjaksi saatu Anna-koru ja DG:n kello, joita pidän aina, iphone, jota ilman en osaisi enää elää ja Tero-nalle, joka on minulle yksi lohdullisen muuttumaton ja halattavan läsnäoleva osanen tässä muutoin alati muuttuvassa maailmassa.

4. Biisi, joka kuvastaa sinua tai parasta ystävääsi?

Mua ja E:tä kuvastaa tietenkin Cheekin Jos mä oisin sä! Hahahaha.

5. Mitä haluat tulevaisuudelta? Miksi?

Prätkän! Eiku...en halua. Gradun valmiiksi ja lissää töitä.

6. Jos saisit valita, niin minkä kielen haluaisit oppia ja miksi?

Norjan, koska se tekisi töitten saamisesta aika paljon helpompaa. Odotan juuri postista itseopiskelupakettia, jonka tilasin meille.

7. Miksi aloit kirjoittamaan blogia?

En oikein muista. Siitä on niin kauan. Taisin lukea ihastuksissani erään M:n blogia Voi minun päiviäni. Halusin kirjoittaa yhtä hauskasti ja hyvin jonain päivänä. Olen kirjoittanut päiväkirjaa aina. Kirjoittaminen on mulle ehkä luontaisempi tapa ilmaista itseä kuin puhuminen. Kun aloin kirjoittaa blogia, huomasin, että ollessani vihainen en voi vain kirjoittaa sataan kertaan "Piip on mieshuora". On pystyttävä parempaan ja haettava vaihtoehtoisia tyylikkäämpiä tapoja sanoa sama asia. Vaikka lukijoita olisi kolme, he pakottavat minut kehittämään itseäni, vaikka kuinka kirjoittaisinkin itselleni.

8. Lempivärisi? entä lempivuodenaikasi?

Ei mulla oikein oo lempiväriä. Hedelmäkarkeista, deodoranteista, rasvoista, kännykänkuorista, hammasharjoista, hajuvesistä jne. tarttuu usein mukaan pinkki yksilö, jos semmonen vaihtoehto vaan on tarjolla. Mulla on pinkki onepiece, mutta muuten puen päälle lähinnä valkosta, mustaa ja harmaata.

Ja tää blogihan on myös aika pinkki! Lainatakseni paikkani osoitukseksi tarkoitettua vastausta, kun kysyin eräältä henkilöltä kerran, mitä hän piti blogistani luettuaan sitä. Jo aiemmin hän oli leimannut minut blondiksi hölmöläiseksi, jota ei kelpuuttaisi thaitheelliseen epäpinkkiin seuraansa julkisesti, vaikka muuten kyllä. Herttainen tapaus.

Lempivuodenaika on kesä.

9. Missä haluaisit käydä? Ja kuvaile lempipaikkaasi.

Haluaisin kyllä varmaan jo Jenkkeihin, mutta myös Euroopassa olisi mukava matkustaa. Seuraavan matkan taian silti tehdä Tukholmaan M:n luokse.

Lempipaikkani on sitten Turku, mutta sieltä juuri tulin ja minua kyllästyttää aina itkeä sen perään.

10.  Mistä haaveilet?

Haaveilen äidinkielenopettajan virasta yläasteella, jossa saisin opettaa myös luovaa kirjoittamista ja ilmaisutaitoa/draamaa. Siksi haaveilen paluumuuttamisesta yhdessä ja elämästä Norjan jälkeen, koska tollasta paikkaa ei taida olla täällä tarjolla. Haaveilen omasta lapsesta, jonka voin viedä vauvasanataidekerhoon, mutta jonka voi myös aina välillä palauttaa siksi ajaksi, kun haluaa taas olla hetken ihan vaan T:n kanssa kahdestaan. Ja omasta kodista, johon saa rauhassa rakastua ja jossa saa rauhassa rakastaa, koska siitä ei tarvi enää koskaan muuttaa. Pysyvyydestä.

11. Mitä haluaisit tehdä juuri nyt?

Ravistella prätkämiestä. Mitä hän oikein miettii? Ehkä myös vähän soittaa perään, onhan hän joka tapauksessa minun prätkämieheni ja minä kiukuttelen ikävää, koska olemme nähneet yhteensä kaksi viikkoa tänä vuonna. Kirjoittaminen on saanut minut leppymään ja arvioimaan  käytöstänikin kriittisesti. Voin pitää siitä tai olla pitämättä siitä, mutta jos hän haluaa prätkän niin hän on ehkä sitten kuitenkin prätkänsä ansainnut? 


Sitten minun on keksittävä 11 kysymystä. Kerro itsestäsi 11 satunnaista asiaa ja vastaa sitten näihin kysymyksiin:

1. Millaista päivää vietät tänään?
2. Mitä mieltä olet prätkän ostamisesta maailman kalleimmassa maassa, jossa autostakin on ollut suunnilleen vaan harmia, kun on tarkoitus säästää? Sijoittaisitko a) prätkään b) johonkin muuhun vai laittaisitko kenties c) säästöön niin kuin on sovittu?
3. Mikä on lempilautapelisi?
4. Miten analysoisit Anna Puun kappaletta Säännöt Rakkaudelle? Mistä siinä on mielestäsi kyse?
5. Missä tilanteessa olet halunnut vajota maan alle häpeästä?
6. Kenen sanoisit tuntevan sinut parhaiten? Kuinka se käy ilmi?
7. Minkä hyvän elokuvan olet viimeksi katsonut?
8. Mistä olet valehdellut äidillesi?
8. Millaiset häät haluaisit, jos joskus menisit naimisiin?
10.Mille olet nauranut viimeksi raikuvasti?
11. Mikä on bravuurisi keittiössä?

Ja heitän haasteen teille:

http://vaahterapuu.livejournal.com/

http://eimainoksiaparatiisiin.blogspot.fi/


http://maidelin.blogspot.fi/

http://kulta-siskoni.blogspot.fi/

http://milkaemilia.blogspot.fi/

ja sinulle S.M., jos vielä kirjoitat blogia, koska en löytänyt sitä! Linkitäkkö sen tonne mun kommenttiboksiin, jos son vielä hengissä ja otat haasteen vastaan?

Edit. Siis mikä tätä bloggeria vaivaa, kun tää tekee tollasia taustoja ja muuttaa riviväliä ja fonttia, enkä saa tätä millään normaaliksi!!!!!!!?????!!!!!!!!

9 comments:

Mari said...

Oijoi. Nykyään kirjoitat kyllä paljon paremmin kuin minä, ehkä oot aina kirjottanu. Myöskin elämä Norjassa on vähän jännempää kuon kotiäidin seikkailut Pohjois-Haagan leikkipuistossa.

Mari said...

Kuin, kuin! Syytän iPadia.

Johannes Jaahas said...

johannes-jaahas.blogspot.com :)

Anna said...

Höpsis Mari! :)
Joskus pittää mennä kauas, että näkkee lähelle. Minun ei olisi edes tarvinu.

Sisko said...

Moi! Olipas kiva lukea. Sulta jaksaa lukea pitkiä ja kuvattomia tekstejä vaikka kuinka kivikautisessa ulkomuodossa. Mun mielestä on kiva, että joissain blogeissa sentään viel keskitytään siihen kirjoittamiseen, eikä vain postata päivän asusta seitsemää kuvaa missä pikkurilli on vähän eri asennossa. No mutta, kiitos haasteesta. Se on ensimmäiseni, olen sellaisis fiiliksissä et olen ihan inessä. Jee!

maidelin said...

Kiitos haasteesta, laitan toteutukseen. :] Ja edelleen - sun blogia on niin kiva lukkee!

Anna said...

Kiitos Maija! Kävin lukemassa. :)

Sara, samat sanat, sinä ihana kirjoittaja ja viisas ajattelija! <3

Anonymous said...

Vitsit, tää oli kiva. Vähän pitkä mutta kiva. Ja harvoin kukaan pyytää analysoimaan biisejä (-:

Kultasiskoni said...

Voi Anna, tätä oli ihana lukea. Luin tämän jo joskus talvella enkä silloin tajunnut, että tuo haaste oli minulle! Kiitos kysymyksistä siis.

Palaan aina aika ajoin sinun blogiin ja saatan lukea kirjoitukset montakin kertaa. Oon ennenkin sanonut, mutta sanon vielä: sun sanoissa on jotain taianomaista. Jotain ihan mielettömän samaistuttavaa ja aitoa, kevyttä ja syvällistä yhtä aikaa. Kaunista.

Ja minua ihan naurattaa, miten samanlaisia meidän haaveet onkaan. Minäkin tahdon opettaa luovaa kirjoittamista ja draamaa, unelmoin tulevani maailman parhaaksi äidinkielenopettajaksi yläasteelle ja tahdon viedä vauvani (ja itseni) vauvasanataidekerhoon. Ja olen tähän mennessä ostanut kaikki Joutavuuksien jumalat kirpputoreilta, jotka olen löytänyt ja lahjoitellut niitä ihmisille, joiden luulen kirjasta pitävän.

Ei muuta kuin...ihana kun kirjoitat. :)

Voittaja ei välitä. Eiku.

Eräs ystäväni tapaili Tinder-matchiaan joitain viikkoja jo jokseenkin innoissaan. Lupaavasti alkanut suhde kohtasi päätöksensä, kun Tinder-m...