Friday, July 06, 2012

Huomenna tehhään taas historiaa

Mistä näitä ruissiperhosia tulee vatsaan vielä vuodesta toiseen?

Ihan sama tyttö olen kuin ensimmäisen ruissini kynnyksellä: kokkeilen touhuissani vaatekokonaisuuksia ja päädyn silti niihin mukavimpiin rentoiluvaatteisiin. Teen listoja ostoksista (suolapähkinöitä, piilopulloja, kertissadetakki, energiajuomaa...) ja must-see-keikoista (Pmmp, Smg, Chisu, The Cardigans). Enkä meinaa pysyä nahoissani, jota on muuten kärtsätty puistossa huolella, koska kerran vuodessa tämmönen päivästä toiseen meikittömänä vaeltava römppä-Annelikin herrää siihen, että oishan se muuten kiva näyttää nätiltä yhtenä viikonloppuna vuodessa.

HUOMENNA!

Tekstiviesti keskeyttää hypähtelyni ilosta ja Pmmp:n uudesta musasta pitkin olohuoneen seiniä kertoen että varaslähdön työnsä puolesta ottanut avomies on ruissin vipissä haliettäisyydellä Paavo Arhinmäestä ja Mikko Von Hertzenistä. Jolloin avvaan siiderin ja juon sen kateuteeni.

Jolloin alan ankarasti miettiä, että neljässä vuodessa, tässä kahdenkympin paremmalla puoliskolla ainakin, koko elämä voi heittää kuperkeikkaa, mutta tyttö säilyy silti perustuksiltaan samana. Vaikka onkin toki oppinut laittamaan teepussin käytön jälkeen roskiin eikä jättämään sitä enää mukiin makaamaan, koska se on toisen mielestä maailman ärsyttävin tapa. Ja ottamaan toisen toiveet ehkä muutenkin vakavammin. Ja huomioon.

Ystäväni poikaystävä täyttää huomenna 21 vuotta neljättä kertaa. Minä en pode varsinaista ikäkriisiä, vaikka totta tosiaan luulin aina, että mulla olisi 25-vuotiaana sormus, tutkinto ja kaksi lasta.  No...lastentarhaopettajan tutkinto, metereologimies, asunto Tampereen keskustasta puiston laidalta ja ammattilaisuutta hipova harrastuneisuus tenniksessä ala-asteen ainekirjoituksen mukaan.

Elämä rokkaa! Ja perinteet rokkaavat, mutta muistuttavat myös ajankulusta.

Saattaa esimerkiksi yllättää, ettei serkun lakkiaisissa juhlitakaan sitä pikkuista pyöräilemään opettelevaa tyttöä, jota haastateltiin kesäloman vietosta c-kasetille, vaan parhaan ylioppilaan puhetta pitävää älykästä ja viehättävää naista, jolla on hyvä huumorintaju ja kaksimetriset sääret. Ei oo noita senttejä tai laudaatturejakaan muuten tasan jaettu tässä suvussa.

Mutta ruissista toiseen porskutan näillä mitä on ja painan kaiken sydämeen!

No comments:

Voittaja ei välitä. Eiku.

Eräs ystäväni tapaili Tinder-matchiaan joitain viikkoja jo jokseenkin innoissaan. Lupaavasti alkanut suhde kohtasi päätöksensä, kun Tinder-m...