Wednesday, January 04, 2012

Saarinen ottaa hatkat

Puolisohan tulee valita sillä perusteella, kuinka hyvin hän hoitaa sinua, kun olet kipeänä.

Pikkuprinssini kuumeen noustessa olen käyttänyt tilaisuuden näyttämällä esimerkkiä siitä, kuinka tahdon itseäni vastaavassa tilanteessa hoivattavan:

1. Tee chilistä kanakeittoa!
2. Vietä pyjamassa silkasta empatiasta niin monta vuorokautta kuin suinkin mahdollista. Kolme on hyvä.
3. Luovu pyjamasta vain käydessäsi kaupassa hakeaksesi potilaalle lisää mustaviinimarjamehua.
4. Tuo kaupasta myös jokin riemastuttava ylläri, kuten lihapiirakoita ja nakkeja (male) tai lakujätskiä (female).
5. Keksi yhteistä sairastustekemistä, joka saa potilaan tuntemaan itsensä tärkeäksi. Vaalikoneiden tekeminen yhteiskunnallisen vastuun kantamisen nimissä toimii esimerkiksi hyvin. Edellistä tehostaa naureskelu iltauutisten haastateltavalle, joka ei aio käydä äänestämässä, koska Sauli kuitenkin voittaa. Mikä mäne.
6. Siivoa raivoisasti. Tuuleta varsinkin petivaatteet, jotta potilas pääsee paranemaan viileisiin uusiin joululahjalakanoihin.
7. Passaa silti lempeästi kuin vessan pesun keskeyttävästä kuumemittaria vierestään ojentamaan pyytävästä nuhanenästä ei olisi minkäänlaista vaivaa.
8. Pelaa monta tiukkaa erää shakkia ja anna potilaan voittaa joka kerta. (tahallaan tietysti)
9. Uhraudu katsomaan toisen lempi-tv-ohjelmaa, vaikka se olisi Avara luonto. Ole juonessa mukana - Ei vitsi että tuo Yellow Stonen kansallispuisto on sitte niin siisti!
10. Heräile siihen, kun toinen ei saa unta tai henkeä. Ole huolissasi. Laita kätesi puoliunisenakin hänen ympärilleen ja varmista sydämen lyönnit, jotta hän voi huoletta nukkua ja kerätä voimia huomiseen koko päivän nukkumiseensa.

Kun potilas kiittää kehittämällä sinulle mielestään vertaansa vailla olevan hauskan alter egon, jota alkaa kutsua nokkelalla väännöksellä sukunimestäsi ja innostumalla röyhkeästi sekoittamaan tämän "Saarisen" kodinhoitajaan, jolta alkaa ahnaasti nyhtää lisää palvelua esimerkiksi leikkimällä klo. 01:59 linnunpoikasta, joka huutaa nälkä ja huomiosi saatuaan muuttaa uikutuksekseen lihis aukinaista nokkaansa osoittaen, osta menolippu Helsinkiin Annukan luo!

2 comments:

Sisko said...

Luin olennaisen: Osaatsä pelata shakkia? Mä en todellakaan osaa enkä mitään muutakaan paitsi Aliasta. Vau.

Anna said...

Ossaanhan minä. Mut Aliashan onkin shakin lisäksi ainoa peli jossa on pakko voittaa!

Voittaja ei välitä. Eiku.

Eräs ystäväni tapaili Tinder-matchiaan joitain viikkoja jo jokseenkin innoissaan. Lupaavasti alkanut suhde kohtasi päätöksensä, kun Tinder-m...