Saturday, December 17, 2011

...ja hyvä, lämmin, hellä on mieli jokaisen!

Erehdyin kiittämään minua kauniiksi sanovaa oppilasta.
- Hmmh, ope se oli läppä?!?!
Kullannuput...

Ensin lauloin ääneni käheäksi Vimpelin kirkossa ja paikallisessa linja-autoaseman baarissa Jani Wikholmin sponttaanina lämppärinä ja taustalaulajana ja karaokessa tietysti myös, ja Tuurin kyläkaupassa. Sen jälkeen runnoin vielä kolmiviivaisen aan Turun akatemiatalolla, koska Jeesus, oh what a wonderfull child, on syntynyt.

Kokeilin opettaa verbin nominaalimuotoja ysiluokkalaisille huutamatta, mutta uusimman empiirisen tutkimuksen mukaan se on täysin mahdotonta. Varsinkin, jos ne vielä sisään luokkaan tullessaan vipittömästi uskovat katteettomaan lupaukseen leffan katsomisesta. Onneksi ope voi äänen ja hermot loppuun poltettuaan heittäytyä häijyksi ja leväyttää esiin kirjan tehtävän toisensa perrään. Noniin jos tää opettajajohtoinen setti ei maistu niin siitä sitten kynä sauhuamaan murut ja loput tullee läksyksi!

Ansaituimman loman alkamisen kunniaksi odotan lääkärin ohjeita mykkänä kurkunpään tulehduksen aiheuttamaa äänihuulisyöpää väistellen. Onneksi lapulla voi sopia elokuviin menosta ja esittää ruokakauppatoiveita.

Sitä lukuunottamatta että joku teroittelee vihannesraastintaan kurkullani, elämä on hyvää ja joulu saa hiipiä sydämeen. Syksy on leijaillut ohitseni suurina värikkäinä lehtinä ja kopissut askelina mustalla sateisella asfaltilla sellaisella intensiteetillä, etten ole siitä juuri katsettani irrottanut. Nyt yhtäkkiä, kun se harjoitteluineen, uusine ihmisineen ja jännittävine itseni ylittämisineen onkin todella ohi, huomaan että en malta odottaa saavamme nastarenkaiden alle satoja kilometrejä mäkistä keskisuomea, ohitettavia järviä ja taukopaikkoja aina porovaroituksiin asti.
Annan itselleni luvan huomata, että minullahan on sinua ikävä pohjoinen!

1 comment:

Sisko said...

Elämä, tiedän että sinun on hiottava minua, mutta onko se tehtävä raastinraudalla?

Voittaja ei välitä. Eiku.

Eräs ystäväni tapaili Tinder-matchiaan joitain viikkoja jo jokseenkin innoissaan. Lupaavasti alkanut suhde kohtasi päätöksensä, kun Tinder-m...