Sunday, September 11, 2011

Piti kirjoittaa välillä, kun alkoi tuo huonekalujen siirtely puuduttaa...

Feisbuukki on alkanut muistella vuosien takaisia päivityksiä. Ensin on vallan herttaista muistella mennyttä minää, mutta sitten tulee paha mieli, kun sen huomaa hakkaavan nykyminän kymmenen-yksi.
(Se yksi olet sinä Pomppatiita, ei tarvitse loukkaantua.)
Tänään - vuonna 2009 - olin hengästynyt kasiluokan opettamisesta. Eilen vuonna 2009 olin puhki tuntien suunnittelemisesta, ja minä rakastin sitä kaikkea. Entinen minä oli aktiivisempi, ainakin feisbuukissa. Ja reippaampi, rohkeampi, aikaansaavampi. Ja laihempi. Go get'em tiger, sille sanottiin. Ja sehän meni ja oli kaikkia ääriviivojaan myöten. Se venytti mukavuusaluetta niin että paukkui, niin että se kattoi koko maailman lukuunottamatta tietysti silliä, jota se ei vaan opi ikinä syömään.

Nyt elämme niinkin vaarallisesti että saamme varoituksen - huonekalujen siirtelemisestä! Jännä juttu, onhan niitä kerran siirretty, puolitoista vuotta sitten ovesta sisään.

Uudelleen-orientoidun gradun tekemiseen siivoamalla hurjasti Pmmp:n tahdissa. Palautan mieleen rakkauden tutkimusaineistooni samalla, kun olen tukehtua pölyyn kesken maan ja vetten alla kuolleilla kielillä laulavan tytön...
Enkä saa vietyä kesäkenkiä varastoon ja korvattua niitä talvikengillä. Se, että avomies on Vaasassa, on olevinaan joku syy.

Vuoden 2009 minä olisi tukehtunut pölyn sijasta nauruun, jos olisi kuullut kokoontuvansa naapuriin, toisen futisvaimon luo kuuntelemaan pallopeliä radiosta. Mutta siellä naapurissapa asuukin minun paras ystävä. Se, jonka kanssa voi puhua kaikesta; painajaisista, erotiikkamessujen synnyttämästä hämmennyksestä, opiskelijaelämästä, noloista yökastelijoista, hajonneista läppäreistä ja siitä kenet talutettiin ulos mistäkin yökerhosta, jonka kanssa voi tyhjentää kulhollisen mustikkakeksejä, ja joka muistuttaa että on jotain ottaa haltuun uusi kaupunki, yliopisto, koti, uudet ihmiset, uusi harrastus ja työpaikka. Ja että ensi viikollahan minä alan opettaa!

3 comments:

annaelinaa said...

ps. Essi huomaakko kuinka käytin ihan mieliksesi sun lempitehokeinoa, listausta? :D

V said...

Kuule Saaristo, miten jääkärit vaikuttivat Suomen itsenäistymiseen 1917?

- Eivät mitenkään.

Anna said...

koekysymykseksi? :D

Voittaja ei välitä. Eiku.

Eräs ystäväni tapaili Tinder-matchiaan joitain viikkoja jo jokseenkin innoissaan. Lupaavasti alkanut suhde kohtasi päätöksensä, kun Tinder-m...