Wednesday, April 15, 2009

Matkamies maan

Tulin palmusunnuntaina Suomeen. Palmut jäivät kyllä Espanjaan. Barcelona oli mahtava kaupunki, sinne on pakko päästä uudestaan heti! Niin paljon olis ollut nähtävää ja tehtävää. Jossain siinä satojen ihmisten vilinässä Gaudin satumaisten rakennusten kupeessa palmujen reunustamalla kadulla ikiaikaisuuden huo'unnassa en tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa: maailma on tällaisia paikkoja täynnä, tai ainakin niitä on yksi, ja mää kulutan samaan aikaan omaa ainutta ja naurettavan ainutkertaista elämääni Oulussa. Niinpä. Huh huh. Siinä kihos kyllä noppeesti otsalle inhottavan kylmä hiki, reilun kahdenkymmenen asteen lämmössä.

Vaikka on suomessakin hyviä juttuja. Rannalla tartutin tyttöihinkin kauhean yhtäkkisen maksalaatikko-ikävän. Kostoksi siitä että jouduin palaamaan, olen nyt ahminut sitä kahden päivän ajan. Muussasinpa vielä lisää voitakin sekaan ja ostin jälkiruuaksi makuunin karkkeja. Ha! Vaikka lohtu on laiha niin minä en kauaa.

Espanjassa sain otteen juoksemisesta Elinan ja Mirella-maratoonarin ansiosta. Tietysti se oli moninverroin hienompaa Fuengirolassa auringon poltteessa rantaviivaa pitkin kohti uhkeaa vuoristoa ja Barcelonassa keskellä kaunista mäkistä kaupunkia, mutta kyllä se täälläkin eilen menetteli. Juoksin pitemmän lenkin kuin koskaan ja repäisin itsestäni irti ihan kaikki tehot Pmmp:n tyttöjen tahdissa. Siinäpä on vasta mestariteos muuten, Veden varaan, tykkään ihan hurjasti. Smg:n uuteen sen sijaan olin pettynyt. Casablanca-biisi on hyvä, mut muuten ihan liian väsynyttä hissuttelua, pelkkää Emmylouta koko levy.

Täällä odotti irvistelevä arki, mutta irvistin takaisin ja annoinkin sen odottaa. Sitten otin kiinni. Kävin vasta tänään mediakasvatuksen luennolla ja tartuin runon analysointitehtävään, feministisen kirjallisuudentutkimuksen miniesseeseen ja englannin raporttiin. Kiinnostaa niin hirveesti että ei yhtään. Onneksi tilillä komeilee 45 euroa, joilla ei elämää saa kovin risaiseksi. Ei tarvitse aprikoida kuinka ne käyttäisi, kun melkeen joka päivä on syötävä. Siksi ilmaiset ajankäyttötavat, kuten sosiaali- ja terveysalan opinnäytetyön tarkistaminen, on tosi tervetullutta.

Taidankin hyökätä sen kimppuun saman tien.

Hämään kaikkia. Oon muka tässä ihan viileen rauhallisena tarkistuspuuhissa, keitän teen, haukottelen, soitan puheluita, kuuntelen kysymyksiä ja vastailen, teen merkintöjä, katson ulos ikkunasta. Lintu lentää. Oikeesti oon vieläkin siellä, lomalla. Ihana, ihana loma!

5 comments:

Mari said...

Minusta Näin minä vihellän matkallani on voimaannuttavin biisi pitkään aikaan. Tässä just tanssin olkkarin lattialla ja lauloin ennen salille menoa. Anna sille biisille ainaski mahollisuus.

Anonymous said...

Minäkin muuten vihellän sen piisin (näin minä vihellän matkallani)tahtiin työmatkojani. Mutta muuten oli pettymys minunkin makuuni. Siis se levy.
Ihana, ihana loma sulla ollut. Kiitos kortista.

Miia

Mari said...

Mää taas tykkään kyseisestä levystä ehkä enemmän ku edellisestä. Palatkaa Pariisiinki on hyvä ja se, missä lähetellään terkkuja niiltä laulutaitoisilta miehiltä ja sit seki, missä vinkkaillaan takapenkin pojille. Autto muuten, ku kuulin biisit livenä. Olivat huikeasti parempia.

annaelinaa said...

Noniin tytöt. Casablanca, eli se Palatkaa Pariisiin- eli se Henna- biisi on aivan ihana. Näin minä vihellän matkallani on kyllä jo ihan hyvä ja toinen on se missä on tultu häihin laulamaan takarivin pojille!

Musta se missä lähetellään terkkuja laulutaitoisilta miehiltä on ihan täys kopio Laila-levyn Nauravan turskan kallosta, joka on kakkosversiotaan paaljon parempi.

Mutta hei, hyvä että Mari tykkää - toivottavasti myös joku muu, niin että ne saa vielä sitten taas lisää levytyssopimuksia, ja voi tehdä seuraavaksi taas vuorostaan hyvän levyn. He he.

Live voi hyvinkin auttaa asiaa kaikkien muiden paitsi Rakas Marian kohdalla, joka on auttamattomasti hirvitys. Toivottavasti näen ne kesällä, ainaskin ruisrokki olis mun haluamis-listalla!

Ootteko kuullu sitä uutta Pmmp:tä? Muitakin ku radiosoittobiisejä. Siinä on minua voimaannuttava levy! Yhtyeen paras. Uskon, että tykkäisitte?!

ps. Ai kortti tuli :) hyvä. Olipa se hidas, pelkäsin jo että nekin jäi viheltämään matkalleen niinku Bulgarian reissun korteille kävi.

kaapinpaikka said...

"Siksi ilmaiset ajankäyttötavat, kuten sosiaali- ja terveysalan opinnäytetyön tarkistaminen, on tosi tervetullutta." Oletan, ettet tarkista omaa opinnäytetyötäsi. Onko tuo osa jotakin kurssia? Kuulostaa tosi mehevältä:) Minkäkin haluan päästä tarkistelemaan kaikenlaista.

Jatkan elämäni tuhlaamista Oulussa. Plääh.

Voittaja ei välitä. Eiku.

Eräs ystäväni tapaili Tinder-matchiaan joitain viikkoja jo jokseenkin innoissaan. Lupaavasti alkanut suhde kohtasi päätöksensä, kun Tinder-m...