Saturday, January 05, 2008

heräilyä talviunesta

Hei! Olen elossa vielä, minäkin. Joulusta ja muusta huolimatta, uudesta vuodesta ja uusista kujeista - mitäs ne on? ja pakkasesta, joka kiristynee huhtikuulle asti. Minun kesälomani alkaa huhtikuussa. KESÄ! Sitä ennen ois vaan muutama homma ja muutama kuukausi Siperiaa. Eilen maksoin kevätlukukauden ylioppilaskunnan jäsenmaksun ja kauhukseni huomasin koulun alkavan jo tiistaina, ei viikon-päästä-tiistaina kuten olin luullut. Hirveää sähellystä. Missä ja millon ja monelta ja minkä kanssa mikäkin mennee päällekkäin. Tervetuloa arkeen. Kolmen viikon lempeässä joulupöhnässä kuljeskelun ja kiusaturnauksiin tuudittumisen jälkeen tuntui kovin ahdistavalta organisoida tulevaa kevättä. Kun se ei ole edes lämmin. Silti alimääräiset rahansa haluaisi kovasti käyttää hennesin kevätkuvaston mekkoihin! Kuvastossa povataan kevääksi Thaimaan ilmastoa, tämä soppii.

Minä oon muumi. Yhtä pehmeä. Ihan unessa ja hyödytön talvisin. Hukun kinoksiin, on niitä eli ei. Nään unia kesästä ja hillokellarista, mistä vaan missä on hilloa. Tai sokeria. Tai suolaa. Tai rasvaa. Mistä vaan pyöristävästä.

Kun pääsen huomenna Ouluun, jännitän onko asuntoni vielä tallella ja saanko raivattua polun ovelta postien läpi keittiöön, pyyhin pölyjä ja karistan ne itsestäni avaamalla koulukansion ja ostamalla cosmopolitanin vuosihoroskooppeineen. Käyn kirjastossa. Järjestelen joululahjat uusille paikoilleen, keitän kunnon teet uudella vedenkeittimellä ja teellä ja sihdillä ja kastan uuden leipäveitsen ja bambuleikkuulaudan silppuamalla jotakin terveellistä. Miksakin lupasi käydä Oulun cityssä alennusmyynneissä. Vielä Elisan kanssa Kemin huurteiseen lauantai-iltaan ja sitten, ryhtiä ihminen!

No comments:

Voittaja ei välitä. Eiku.

Eräs ystäväni tapaili Tinder-matchiaan joitain viikkoja jo jokseenkin innoissaan. Lupaavasti alkanut suhde kohtasi päätöksensä, kun Tinder-m...